27 May 2013

3d Yazıcılar,Markalar,Türkiye'de Satan Siteler

Merhaba arkadaşlar 3d yazıcılardan daha önce bahsetmiştik ama 3d yazıcılar ile ilgili başka bir forumda bir arkadaşın sorduğu "Türkiyede temin edilebilir mi ve iyi markalar hangileridir ?" sorusuna cevap verdim.Söz konusu yazılar bana aittir.Baktım bayağı bilgilendirici olmuş,sizlerle paylaşayım dedim,lazım olur birilerine mutlaka.

Öncelikle 3d yazıcı nedir ? sorusunun cevabı için buraya bakınız ; http://meraklibeyinler....3/05/3d-yazc-nedir.html




Hazırsanız başlayalım efenim ; 

3d Yazıcılar Türkiyede temin edilebilir mi ve iyi markalar hangileridir ?

Henüz pek bir markalaşma yada yerine oturmuş bir sistem/standart yok sayılır.Şuan bazı sitelerde DİY makinalar var onlar ucuz ama markalılar pahalı 1500 dardan başladığınından bahsetmiştim daha önce.Şimdi yabancı markalar Türk markalar ve pazarlama sitelerinden bahsedeyim kısa kısa ;

Yabancı marka olarak en popüler ve ulaşılabilir olanı Makerbot markasıdır.Ancak bu marka daha çok ticari kullanıma yönelik makinalar üretiyor yani büyük ve pahalı.

İkinci olarak Stratasys firması var bu markanın ürün yelpazesi oldukça geniş.Her kullanıma hitap eden ürünleri var pahalılar.

Ama şöyle bir mevzu var yurtdışındaki bazı markalar,hammadde üzerinden para kazanmak için sadece kendilerinin sattığı malzemeyi işleyebilen yazıcılar satıyorlar bu yüzden hammadde ihtiyacınız yüzünden firmaya kısmi bağlılığınız oluyor.Mesela Makerbot firması kilogramını 48 dolardan hammadde satıyor ancak kargo masrafları ve gümrüğü de unutmamak gerek.Malzeme,ip makarası tarzında,ruloda sarılı satılıyor,makina aynı dikiş makinaları gibi ipliği çekiyor ve şekillendiriyor.

Ama bir müjdem var Türkiyede bu iş ile ilgilenen birkaç firma var yabancılarla ortak çalışıyorlar ayrıca bu aletleri pazarlayan siteler var,hammadde olarak abs plastik ve pla gibi malzemeler kullanıyorlar o yüzden temini kolay bir madde.Fiyatlarda daha uygun haliyle.

Pazarlanan markalardan biri GenexLab.Hali hazırda 2 modeli var ve ucuz olanı 1750 Amerikan Doları.

Diğer marka Sigmabot markası.Türk bir firma,ama satmaktan çok "stl" formatında gönderdiğiniz tasarımlarınızı basıp size gönderme hizmeti sunuyorlar çünkü piyasaya çıkmış bir yazıcıları yok ama,yakında çıkacak diyorlar.

En saf Türk olan firma Senertek'tik.Amerikada eğitim görmüş Şener Savaş tarafından kurulmuştur.Profesyonel ve tek bir modelleri vardır gerçekten kalitelidir ama 4500 Tl+KDV fiyatlıdır.

Ev kullanımına en uygun yazıcı sunan firma Cubify firmasıdır.Fiyatları 1399 dan başlıyor 2 modelleri var.Bu firma resmi Türkiye distribütorüdür.Ve bence bizler için en uygun olanıdır.Kartuşlarını da satıyorlar sitede.

Bir de modelyap.com sitesi var o da pazarlıyor yazıcıları.Model seçenekleri geniş aynı zamanda ucuz hammadde de satıyorlar 1030 eurodan başlayan fiyatları var.Cubity firmasının ürünleri ile bağlantılı bir site zaten.

Daha fazla anlamanız için lafı uzatmadan kendiniz inceleyin diye bahsettiğim marka ve ürünlerin sitelerinin vereyim.Gezin dolaşın keşfedin ;

http://www.makerbot.com/

http://www.senertek.com/3d/index.htm

http://www.3byazici.com/p/3d-yazc_25.html

http://www.3byazici.com/p/3d-bask-hizmeti.html

http://www.cubify3dprint.com/tr/

http://www.modelyap.com/index.php

http://3dprint.gnexlab.com/

http://www.stratasys.com/


Umarım bilgilendirici olmuştur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak için kaydolmanıza gerek yok.Çekinmeyin,buyrun lütfen